2023-2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURU İLANI

2023-2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURU İLANI

GÖLCÜK HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ

 

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA GÖLCÜK HALK EĞİTİMİ MERKEZİNDE GÖREV ALMAK İSTEYEN KADROLU (MEB ÖRGÜN EĞİTİM-KURUM DIŞI) / ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURU İLANIDIR.

Gölcük Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde 2023-2024 eğitim öğretim yılında açılacak kurs programlarında görevlendirilmek üzere ücretli usta öğretici talepleri alınacaktır. Başvuru işlemleri 01 Ağustos 2023 ile 31 Ağustos 2023 tarihleri arasında, "e-Yaygın sistemi-Başvurular / Usta Öğretici Başvurusu"( https://e-yaygin.meb.gov.tr ) ekranı üzerinden yapılacaktır. Birden fazla alanda başvuru yapmak isteyenler her alan için ayrı ayrı başvuru yapacaklardır. Başvuru onayı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce yapılacak olup, Ek-2 Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna esas belgeler onay aşamasında Gölcük Halk Eğitimi Merkezine ibraz edilecektir. İlanen duyurulur.

 

BAŞVURU TAKVİM

Duyuru

25 - 31 TEMMUZ 2023

Online Başvurularının Alınması

01 - 31 AĞUSTOS 2023

Başvurularının Kurumumuzca Onaylanması

01 - 31 AĞUSTOS 2023

Değerlendirme

01 - 08 EYLÜL 2023

Taslak Sıralamanın Yayınlanması

11 - 15 EYLÜL 2023

Sıralanmanın İlanı

18 EYLÜL 2023

Göreve Başlamalar

EKİM AYININ İLK HAFTASI 2023

 

NOT: Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan kadrolu öğretmenler ve diğer resmi kurumlarda ki kamu görevlileri, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü E-YAYGIN sistemi üzerinden e-devlet şifresi ile yapılması gerekmektedir. Evrak teslimi yapılmayacak olup, görevlendirme olduğunda istenilecektir.

 

USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURUSU YAPILIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1) E-Yaygın Sistemi üzerinden başvuru yapılırken Belgelerin ASILLARI taratılmalıdır. Fotokopileri kabul edilmemektedir. Evrakların ASILLARI sisteme yüklenmelidir.

2) E-Yaygın Sistemi üzerinden başvuru yaptıktan sonra, başvuru evraklarının asıllarıyla birlikte fotokopilerini aşağıdaki belgelerden oluşturulacak dosya ile birlikte ONAY için getirmelisiniz. Başvuru yapan kişi ONAY için ŞAHSEN kurumumuza gelmelidir.

3) E-Yaygın Sistemi üzerinden başvuru yapmadan Halk Eğitimi Merkezine gelmeyiniz. Kurumumuzda başvuru işlemi yapılamamaktadır. Yalnızca ONAYLAMA işlemi yapılmaktadır. 

4) Eğitici olarak görev almak istediğiniz kursların seçiminde, eğitim durumunuza uygun bir şekilde tercih yapınız. Açmak istediğiniz kursun ''Eğitici Niteliklerini'' Modüller Kurs Programında mutlaka inceleyiniz. MODÜLLER KURS PROGRAMI Konuyla ilgili Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Yöneticileri yönlendirme yapamamaktadır. Açılacak kurslar tamamen kursiyer başvurusuna göre açılmaktadır. Şimdiden hangi kursların talep edileceği bilgisi elimizde mevcut değildir.

5) Usta Öğretici Oryantasyon Belgesini taradıktan sonra "Diğer Belgeler Bölümünden" e-yaygın sistemine yükleyiniz. Oryantasyon Kurs Belgeniz yok ise başvuru İçin TIKLAYINIZ

6) Detaylı SGK Hizmet Döküm Belgesi İşyeri Unvan Listesi İle birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu/SGK Tescil ve "Hizmet Dökümü Belgesi Barkodlu Belge Oluşturularak" E-DEVLET üzerinden alınmalıdır.

7) E -Yaygın Sistemi üzerinden başvuru yapılırken "İş Durumu" (MEB Personeli-Usta Öğretici- Kamu Personeli- Emekli) size uygun olanının seçiniz.

8) Kurumumuza Usta Öğreticilik başvurusunda bulunan eğitmenlerin; başvuru durumlarını (ONAYLANDI/REDDEDİLDİ) "E-YAYGIN" sistemi üzerinden kontrol etmeleri gerekmektedir

9) Başvuru yapılan alanda açılabilecek kursla ilgili Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün WEB Sitesinden indirilecek kurs modül programı (özellikle programın "Eğitimciler" ile ilgili bölüm) incelendikten sonra usta öğretici başvurusu yapılacaktır. Kurs verebileceğinizi belirttiğiniz alan ile ilgili bir okuldan mezun değilseniz mutlaka ustalık / yeterlik belgesi istenmektedir.

10) Başvurularda hizmet yılı olarak-SGK da geçen gün hesabında MEB'de ve Özel Rehabilitasyonlarda geçen süre ( 360 gün 1 puan ) hesaba katılacaktır.


NOT: Sistem daha önce görev yapmış olanların eğiticiliğini iptal ettiği için; Daha önce görev yapmış olan öğretmen, kamu görevlisi ve usta öğreticilerimizde başvurularını yenilemeleri gerekmektedir


NOT: Eksik bilgi ve belge ile yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvuru evrakları hazırlanırken bu hususun göz önünde bulundurulması gerekmektedir.

 

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

(Belgeler Görev Verildikten Sonra Getirilecektir.)

1) Öğrenim Belgesi Fotokopisi (En Son Mezun Olunan Okulun diploma fotokopisi (Aslını da getiriniz)

2)  Antrenörlük ( Vizeleri alınmış) / Usta Öğreticilik Belgesi / Yeterlilik Belgesi / Sertifikalar)

3)  Usta Öğretici Oryantasyon Belgesi ( Belgeniz yok ise Halk Eğitime başvuru yapınız.) (Eğitim Fakültesi Mezunu Ve Formasyon Eğitimi Alanlardan İstenilmemektedir.)

4)  SGK Hizmet Dökümü Belgesi (Barkodlu Belge - E-Devlet Üzerinden Alınabiliyor)

5) Erkek çalışanlar için askerlikle ilişkisinin olmadığına dair belge

6) Adli Sicil Kaydı-(Yakın Tarihli-E-Devlet'ten Alınabiliyor)

7) İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Sertifikası (Varsa)

8) Sağlık Raporu (Herhangi bir sağlık kurumundan alınabilir)

9) Emekliler İçin ( Emekli olduğunu gösterir belge )

10) Her branş kendi içinde değerlendirileceği için görev almak istediğiniz her branş için ayrı ayrı dosya oluşturmanız gerekmektedir. (Örneğin bir beden eğitimi öğretmeni hem futbol hem de basketbol kursu açmak istiyorsa iki ayrı dosya teslim etmesi gerekmektedir.)

11)  MEB-Örgün Eğitim Kurumları ile Diğer Resmi Kurumlarda görev yapan kamu görevlilerinin getireceği evraklar

       a) Görev Yeri Belgesi

       b) Diploma

     c) Oryantasyon Belgesi ( Eğitim Fakültesi Mezunu Ve Formasyon Eğitimi alanlardan istenilmemektedir.) vermesi yeterlidir.

       d) Var ise ( Antrenörlük, Sertifika... vb. )

 

12) Başvurularda istenilen evrakları telli mavi dosya içerisinde sırasına göre dizerek, alındı belgesi karşılığında teslim edilecektir.

13)  Evrak teslimi kurs görevi verildiğinde yapılacaktır.

 

 

NOT: Başvuru şartlarını taşımadığı halde gerçeğe aykırı belge düzenleyerek ve aykırı beyanda bulunarak başvuruda bulunanlar ile gerçeği gizleyerek başvuruda bulunanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

 

ÖNEMLİ: Geçtiğimiz yıllar başvurularda adaylar tarafından birçok hata yapılmış ve mağduriyetler yaşanmıştır. Bundan dolayı süreç hakkında yapılan uyarı ve açıklamaları okumanız menfaatinize olacaktır.

 

GÖLCÜK HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ OLARAK YENİ BAŞVURU DÖNEMİNİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUZ

 

 

 

meb_iys_dosyalar/41/03/174333/dosyalar/2021_07/26101045_ek_2.pdf

 

HEMEN BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ


( **Başvuru hakkında detaylı bilgi için sayfa sonundaki videoyu izleyebilirsiniz. **) 

25.07.2023 1706